Facebook automaticky dopĺňa mená ku fotografiám

Facebook začal v posledných dňoch so zaujímavou funkciou. Pri pridaní fotografie do albumu sa vám ponúkne niekoľko mien, ktoré na fotografie môžu byť. Systém rozpoznávania tvárí je v podstate dôkaz toho, že má Facebook po vzore Google Picassy databázu čŕt tvárí každého nahraného človeka a porovnáva ju s novým pridaným obrázkom. Ak nájde zhodu, môžete ju potvrdiť. Trochu nespravodlivé je, že keď vás niekto označí na fotografií a nepatríte medzi závislých pachtičov, ktorí musia byť neustále pripojení, môže vás vidieť ktokoľvek v podobe, v akej možno nechcete.

Je pravda, že označenie vášho mena na fotografií môžete zrušiť a spojenie s vašim profilom sa stratí, no len čo odídete na dovolenku na týždeň a hneď prvý deň si vás niekto označí, celých sedem dní môže vidieť vaše fotografie, ako objímate misu, alebo sa niekde polonahý pretŕčate…. čo nesmie verejnosť vidieť. Horšie však je, ak vás niektoré fotografie odhalia, že ste boli niekde, kde ste byť nemali. Na Facebooku sa Facebook snaží všetko prepojiť so všetkým a absolútne informovať o všetkom okolo vás. Vraj v medziach zákonov. Zákonov jednej krajiny, nie však v medziach zákonov krajín ostatných. Dajte si preto pozor na svoje súkromie a pokiaľ vám niekto prerába zoznam fotografií na ktorých ste vy proti vašej vôli, zrušte tag označenie pri fotografii s vašim menom.

Pridaj komentár